Урочистості до річниці визволення Миколаєва

Наприкінці березня Миколаївщина відзначає річницю визволення Миколаєва від німецько-фашистських загарбників. Цього року це була ювілейна річниця – 70 років.


Урочистості відбулися 28 березня на площі 68 десантніків. На святкуванні були присутні представники органів місцевого самоврядування, духовенства, культури, засобів масової інформації, військові, та всі небайдужі громадяни, зорганізовані як за партійною приналежністю, так і ті, які не демонструючи свої політичні погляди, вийшли віддати шану полеглим героям – 68 десантникам–визволителям м. Миколаєва. Це єдиний випадок за Велику Вітчизняну війну, коли всім учасникам визвольної операції було присвоєно звання Героя.


Святкування пройшло в кращих традиціях проведення подібних заходів – були знайдені найкращі форми для вираження скорботи та шани до героїв з боку вдячних нащадків – тут була і невеличка постановка з інформацією про кожного десантника, яка була подана, як кажуть, від першої особи, і музичний супровід і урочистий вихід війскивиків, покладання квітів до пам”ятника, до пам”ятних плит з іменами десантників-визволителів.


З огляду на те, як подібні традиції та святківання об”єднують громадян з різними політичними поглядами, виглядає дивним продовження „охорони” пам”ятника з боку осіб, які розбили наметовий табір на газонах священого місця, які, ніби, монополізували право на перемогу над загарбниками. Може, вже настає час для критичного осмислення старих поглядів?

Більше фото див. у фотогалереї

This entry was posted in Новини, Події and tagged , . Bookmark the permalink.

Оставить комментарий