Підпиши листи до Верховної Ради, щоб змінити законодавство про благодійність! Рішення Конференції членів Українського форуму благодійників

Джерело: http://ufb.org.ua/aboutus/novini-forumu.htm?id=3774
НОВИНИ УКРАЇНСЬКОГО ФОРУМУ БЛАГОДІЙНИКІВ


Український форум благодійників знову звертається до всього сектору благодійності з проханням сприяти зміні законодавства і підписати листи до комітетів РВ на підтримку законопроектів 4172а, 4173а, 4176а, спрямованих на створення сприятливих умов для розвитку благодійності в Україні.

Що ж пропонують законопроекти?

1. Звільнити від оподаткування виплати, що здійснюються благодійними фондами сім’ям загиблих Героїв Небесної Сотні та сім’ям загиблих військовослужбовців та громадян під час бойових дій на Сході України.

2. Підвищити ставку неоподатковуваного мінімуму цільової і нецільової благодійної допомоги до стандартів країн Європи – це 30 мінімальних зарплат на рік, що становить 3000 гривень на місяць.

3. Розширити спектр надавачів благодійних послуг з лікування до установ всіх форм власності, в тому числі іноземних.

4. Встановити для всіх категорій осіб, що потребують соціального захисту, граничний розмір цільової допомоги, що не оподатковуватиметься, на рівні 600 тисяч гривень на рік. Ця сума має бути достатньою для надання благодійної допомоги у розумно великому розмірі.

Більш детально ознайомитися із змінами, які пропонуються законопроектами можна у інфографіці.

Щоб законопроекти внесли у порядок денний, розлянули та прийняли на цій сесії Верховної Ради, потрібен тиск громадськості!

Звертаємося до вас із проханням, підтримати ці законопроекти. Це просто:

1. Надішліть листи підтримки до Верховної Ради України (це дуже дієвий засіб – він працює – перевірено кілька разів). Шаблони листів можна скачати за посиланням http://ufb.org.ua/aboutus/novini-forumu.htm?id=3774.

Це – найголовніше і це терміново!

Поширте також інформацію про підтримку законопроектів серед усіх ваших партнерських організацій і попросіть їх також написати листи і відправити їх на Комітети Верховної Ради України. Зробіть це відразу, після отримання цього листа!

2. Зверніться до знайомих журналістів з проханням підготувати матеріал про проблему податків на благодійність. Нам сьогодні вкрай важливо заполонити весь інформаційний простір цією проблемою. Представники фондів, волонтери, родини Небесної сотні та родичи наших воїнів готові давати коментарі.

Про проблему оподаткування благодійності та законопроекти 4172а, 4173а, 4176а вже почали писати ЗМІ – Українська Правда, ICTV. Давайте зробимо ці краплі частиною інформаційної хвилі, що змінить благодійний сектор на краще!

3. Зверніться до знайомих депутатів всіх фракцій з проханням про підримку наших законопроектів. Або допоможіть в організації зустрічі з ними, щоб ми могли донести інформацію про законопроект.

Разом ми зможено змінити законодавство і створити нові умови для благодійників!

Кожен лист, кожне зверення і перепост важливі!!!

Долучайтеся до спільноти прихильників доброчинності на сторінці Українського форуму благодійників у Facebook

З повагою,
Український форум благодійників

This entry was posted in Новини and tagged . Bookmark the permalink.

Оставить комментарий