Центральний райсуд розпочне розгляд позову ФРГН про скасування «тарифних» рішень Миколаївського міськвиконкому

Сьогодні, 2 вересня, в Центральному райсуді Миколаєва відбулося попереднє судове засідання за позовом громадської організації «Фонд розвитку м.Миколаєва» про скасування рішень Миколаївського міськвиконкому від 17 квітня 2014 № 343 та № 344, якими було підвищено квартплата і тариф на вивезення / захоронення ТПВ, до виконкому Миколаївської міськради.

Представники відповідача заявили в суді, що позов не визнають, і клопотали про притягнення як третьої сторони ТОВ «Волан» і КП «Миколаївкомунтранс», возіїв ТПВ, – вони «можуть дати додаткові пояснення, які можуть вплинути на прийняття судом рішення».
Позивач не заперечував, тому суддя Тетяна Черенкова задовольнила це ходатайство.І позивач, і відповідач на запитання судді про те, чи вважають вони можливим переходити до судового розгляду справи, дали позитивні відповіді.
Тому судове засідання по розгляду справи по суті призначено на 12.00 24 вересня.Нагадаємо, що керівник ФРММ Михайло Золотухін вважає це рішення міськвиконкому про підвищення тарифів суперечить Закону України «Про житлово-комунальні послуги» та ряду нормативно-правових актів.
Зокрема, Закон зобов’язує, щоб тариф був побудинковий, а не «по жеківський».
По-друге, рішенням по підвищенню тарифів має передувати отримання висновків спеціального держоргану про економічну обгрунтованість, а воно отримано не було.
По-третє, про зміни тарифів городян зобов’язані були повідомити не менше, ніж за 20 днів, між тим городян взагалі не попереджали, а попросту рішення було підписане Юрієм Гранатурова і опубліковано, хоча громадські працівники і просили це незаконне рішення не підписувати.
Тому вищезазначені рішення «Фонд розвитку міста Миколаєва» має намір скасувати через суд.
________________________________________________________________________________ Даний захід проводився в рамках проекту «Покращення представницької діяльності ОСН в селах і містах Миколаївщини», який реалізує НГОО «Фонд розвитку міста Миколаєва» в партнерстві з ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» за підтримки МФ «Відродження».

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий