16 шахістів з Корабельного району Миколаєва виконали свої перші в житті розряди

У Корабельному районі міста Миколаєва учні, які займаються на базі своїх шкіл інтелектуальним спортом в рамках проекту «Шахи в школі», взяли участь у першому в своєму житті турнірі. Турнір відбувся на базі школи №48, куди з’їхалися змагатися і отримувати розряд понад 45 учасників.

За підсумками турніру 16 дітей змогли виконати перший юнацький розряд. Нагородження переможців пройшло в Центрі соціальних програм компанії РУСАЛ цими вихідними.


- Федерація шахів Миколаївської області минулого року стала одним з переможців грантового конкурсу «Формула майбутнього –2015», – розповідає директор представництва ЦСП компанії РУСАЛ в Україні Олена Ожема. – На виграні кошти було закуплено шаховий інвентар для шкіл Корабельного району. Федерація шахів надала своїх тренерів тим школам, в яких немає викладачів. Там же, де викладати зголосився хтось із педагогічного колективу, федерація шахів надавала методологічну підтримку. В результаті, в Корабельному районі вперше вдалося реалізувати такий масштабний проект з популяризації цієї чудової гри.

- Ми дуже вдячні компанії РУСАЛ, яка погодилася сприяти нам в наших починаннях, і Миколаївському тепловозоремонтному заводу, який допомагає нам оплачувати роботу тренерів на базі шкіл, – каже віце-президент федерації шахів Миколаївської області Дмитро Горощенко. – Неохопленими проектом в Корабельному районі залишилися кілька шкіл, але ми обов’язково плануємо виправити це наступного навчального року. А сьогодні ми вітаємо дітей-переможців турніру. Вони молодці! Я сподіваюся, що юні шахісти і далі продовжать свої заняття і стануть майбутніми гросмейстерами і чемпіонами України.

Діти, які прийшли на урочисте нагородження, отримали кваліфікаційні квитки з першими у своєму житті розрядами і символічні подарунки від компанії РУСАЛ.

This entry was posted in Корпоративна соціальна відповідальність. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий