ПЕРЕМОГА НА LIFE – ОГЛЯД ТРЕТЬОГО ДНЯ

З 19 по 23 жовтня В ЄС проходив Зелений тиждень ЄС 2020 (EU Green Week 2020). В кількох постах наводимо
огляд серії заходів в рамках цього Зеленого тижня.

Джерело: EU Green Week 2020 Brussels conference – Daily Report

Не було ознак уповільнення, коли ми досягли середньої точки #EUGreenWeek 2020. Окрім переговорів про природу та біорізноманіття, сьогодні на церемонії нагородження LIFE Awards були визнані переможці найбільш інноваційних, надихаючих та ефективних проектів LIFE.

Партнерські заходи включали семінари та сесії щодо сталого розвитку в школах та містах, соціального сільського господарства та можливостей поліпшити біорізноманіття та збільшити природні простори за допомогою екологічного зв’язку.

Цитата дня
Спалах Covid 19 засвітив увагу наших відносин із світом природи. Нам потрібно відновити природу для здоров’я та добробуту людини, зменшити втрати біорізноманіття та допомогти вирішити кліматичну кризу. Але вкрай важливо, щоб відновлення відбувалося на вершині скорочення викидів викопного палива і не використовувалося як привід для того, щоб робити менше.
Естер Асін, директор Офісу європейської політики WWF

Сьогодні по всій Європі
Під час сьогоднішньої конференції у Брюсселі учасники обов’язково знайдуть щось, що викликатиме їх інтерес, пропонуючи понад 20 різних сесій. Різноманітні бесіди на вибір включали такі теми, як відновлення природи, розблокування фінансування біорізноманіття та запуск Центру знань з питань біорізноманіття.

21 жовтня – Центр знань з питань біорізноманіття
Європейська комісія, у тісній співпраці з ЄЕЗ (Європейська економічна зона), обговорила питання запуску нового Центру знань про біорізноманіття під час цієї подвійної сесії під назвою “Все, що ви коли-небудь хотіли знати про біорізноманіття (але боялися запитати)”.

Відповідно до Стратегії ЄС з питань біорізноманіття на 2030 рік, розмови були зосереджені на тому, як центр буде відстежувати та оцінювати прогрес, а також інтегрувати біорізноманіття та екосистемні послуги у процес прийняття рішень.
В обговоренні круглого столу, що відбувся після цього, взяли участь учасники дискусій з Європейської Комісії та ЄЕЗ, а також Корлі Преторіус (заступник директора UNEP-WCMC), Джейн Смарт (глобальний директор, Група з питань біорізноманіття МСОП і директор, Програма глобальних видів, IUCN) та Марк Абаді (Президент, CDC Biodiversité ).
#EUGreenWeek Партнерські заходи продовжувались протягом усього дня і зосереджували увагу на соціальному сільському господарстві, поєднуючи зелені насадження та біорізноманіття в школах та містах.

21 жовтня – Соціальне сільське господарство

Цей семінар з підвищення обізнаності, спрямований на НУО та місцевих та регіональних осіб, що приймають рішення, підкреслив важливу роль, яку соціальні підприємства (ВІС) можуть відігравати у захисті біорізноманіття.
Д-р Матяс Сабо (співробітник з питань політики в АГРЕ, Європейська комісія) продемонстрував WISE як ключовий приклад підприємств, що працюють задля захисту біорізноманіття, завдяки підходам, що поважають довкілля. WISE також забезпечує соціальну справедливість, справедливість та інклюзивність.


Обмінюючись передовою практикою по всій Європі, спікери з Італії, Угорщини та Румунії змогли пояснити, як можна розробити модель роботи WISE, щоб вона стала життєздатним рішенням у всьому ЄС.
Сесія запитань та відповідей дозволила учасникам спілкуватися з доповідачами та отримати подальше розуміння того, як підхід, заснований на WISE, приносить користь біорізноманіттю.
Далі буде…

This entry was posted in Європейська інтеграція, Екологія, Події and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Оставить комментарий