ВЖИТТЯ ЗАХОДІВ – ОГЛЯД ЧЕТВЕРТОГО ДНЯ

З 19 по 23 жовтня В ЄС проходив Зелений тиждень ЄС 2020 (EU Green Week 2020). В кількох постах наводимо
огляд серії заходів в рамках цього Зеленого тижня.

Джерело: EU Green Week 2020 Brussels conference – Daily Report

Сьогодні #EUGreenWeek 2020 стосувався лише дій.
У Брюсселі молодіжна пропагандистська група «Біорізноманіття» в Європі (BAE) зайняла центральне місце на нашій віртуальній конференції, представляючи свій Заклик до дії щодо біорізноманітної планети. Заключне засідання розмірковувало про основні уроки тижня, включаючи відеозвернення Урсули фон дер Леєн (Президента Європейської Комісії). На інших сесіях обговорювались правові підходи до відновлення екосистем, що включають природу в основу прийняття бізнес-рішень та силу людей.
Партнерські заходи вивчали, як циклічна економіка може сприяти зростанню біорізноманіття, висвітлювали, як фінські міста вносять свій внесок у Суперрік природи, та розкривали, як вчителі можуть зробити навчання екологічним. Інші досліджували взаємозв’язок між нашими діями та екосистемами та те, як мистецтво може надихнути людей на взаємодію зі зміною клімату.

Цитата дня
Сильні передовики є надзвичайно важливими, якщо ми хочемо досягти амбіційних, значущих та високоефективних Глобальних рамок біорізноманіття після 2020 року, які раз і назавжди припинять втрати біорізноманіття. Стратегії ЄС щодо біорізноманіття та фермерських господарств демонструють важливе керівництво у галузі захисту та відновлення біорізноманіття. Давайте перенесемо амбіції та ідеї, які ми бачили тут на Зеленому тижні ЄС, у Куньмін та забезпечимо здорове біорізноманіття для майбутніх поколінь.
Інгер Андерсен, виконавчий директор Програми ООН з навколишнього середовища (UNEP)

Сьогодні по всій Європі
22 жовтня – Вимкнення світла: Заклик до дії
Під час сьогоднішньої конференції у Брюсселі молодіжна пропагандистська група «Біорізноманіття» в Європі (BAE) представила свій заклик до дії щодо біорізноманітної планети Віржініюсу Сінкявічюсу (Європейському комісарові з питань навколишнього середовища, океанів та рибальства) та Флоріці Фінк-Хойєер (Генеральний директор, Генеральний директор з питань навколишнього середовища) , Європейська комісія).

Закликаючи до трансформаційних змін, вони закликали Європейський Союз вирішити кризу біорізноманіття трьома конкретними способами: взаємодіяти з науковими та екологічними угодами, застосовувати існуючі закони та нормативні акти та давати можливість суспільству змінити свої відносини з природою. BAE також закликав усіх нас вжити заходів, щоб жити більш гармонійно з природою.

22 жовтня – На шляху до Куньміна: заключне засідання
Коли віртуальна конференція #EUGreenWeek 2020 підходила до кінця, учасники дискусії на заключній сесії розмірковували про ключові уроки тижня.

Урсула фон дер Лейен (президент Європейської комісії) поділилася потужним відеозверненням, підкреслюючи зростаючі темпи захисту біорізноманіття та підкреслюючи, що переваги захисту та відновлення природи потрійні: для клімату, біорізноманіття та робочих місць. Вона підкреслила прагнення ЄС здійснити Європейський зелений курс, прокласти шлях на Саміті з питань біорізноманіття COP 15, який відбудеться наступного року в Куньмін, Китай, та важливість успішного результату цих глобальних переговорів про біорізноманіття.

Учасники дискусій на високому рівні також підкреслили провідну роль ЄС у захисті біорізноманіття та колективну потребу в діях. Повідомлення Вірджиніюса Сінкявічюса (Європейського комісара з питань навколишнього середовища, океанів та рибальства) про необхідність негайних дій – не лише з боку політиків, а й усіх європейців. Він зазначив, що ЄС висуває біорізноманіття на перше місце в політичному порядку денному через Стратегію біорізноманіття до 2030 року, заохочуючи приватний сектор взяти участь. Нове законодавство ЄС про стале фінансування дозволить банкам та інвесторам визнати, що є справді зеленим, допомагаючи перекласти фінансові потоки у бік корисних для природи видів діяльності.


Флоріка Фінк-Хойєр (генеральний директор Генерального директорату з питань навколишнього середовища, Європейська Комісія) наголосила на важливості довгострокового планування – і на необхідності забезпечити, щоб мислення за принципом “зелених угод” стало невід’ємною частиною всієї політики. Далі вона підкреслила значення таких ініціатив, як програма LIFE та Стратегічна програма досліджень та інновацій Партнерства з питань біорізноманіття. Для Інгер Андерсен (виконавчого директора UNEP) першим короткотерміновим імперативом щодо біорізноманіття є забезпечення зелених пакетів стимулів. За її словами: “Ми не можемо позичати гроші у майбутніх поколінь, залишаючи їм борг і розбиту планету”. Першим короткотерміновим імперативом дій щодо біорізноманіття є забезпечення зелених пакетів стимулів.
Далі буде…

This entry was posted in Європейська інтеграція, Екологія, Події and tagged , , . Bookmark the permalink.

Оставить комментарий