ПОГЛЯД У МАЙБУТНЄ – ЩОТИЖНЕВИЙ ОГЛЯД

З 19 по 23 жовтня В ЄС проходив Зелений тиждень ЄС 2020 (EU Green Week 2020). В кількох постах наводимо
огляд серії заходів в рамках цього Зеленого тижня.

Джерело: EU Green Week 2020 Brussels conference – Daily Report

Цьогорічне видання найбільшої в Європі щорічної екологічної події – Зелений тиждень ЄС – зараз завершується. Минулий тиждень залучив тисячі учасників з усієї Європи як у реальному житті, так і у віртуальних подіях, а також у соціальних мережах , довівши, що навіть у розпал пандемії усвідомлення актуальності та необхідності виправлення наших порушених стосунків з природою не зменшився Зелений тиждень ЄС-2020 включав відкриття у Лісабоні, віртуальну конференцію високого рівня у Брюсселі (з понад 30 дискусіями та безліччю віртуальних виставок) та понад 200 партнерських заходів по всій Європі.
Протягом освітлюючого тижня сесії постійно наголошували на необхідності зменшити втрати природи та біорізноманіття та поставити природу на перше місце в планах відновлення після COVID-19. Загальні експерти підкреслювали, що захист та відновлення природи може стимулювати відновлення в постпандемічному світі, створювати робочі місця та стійке зростання та допомагати нам будувати більш здорове та стійке суспільство.

Зокрема, у вчорашньому заключному засіданні під назвою «Дорогою до Куньміна» було висвітлено, як боротьба із втратами біорізноманіття та відновленням природи є не лише європейською проблемою – насправді вона зачіпає все людство.
Урсула фон дер Лейен (президент Європейської комісії) поділилася потужним відеозверненням , підкресливши зростаючу динаміку захисту біорізноманіття та підкресливши, що переваги охорони та відновлення природи потрійні: для клімату, біорізноманіття та робочих місць. Вона підкреслила прагнення ЄС здійснити Європейський зелений курс, прокласти шлях на Саміті з питань біорізноманіття COP 15, який відбудеться наступного року в Куньмін, Китай, та важливість успішного результату на цих глобальних переговорах про біорізноманіття.

Деякі різноманітні сесії, які відбувались протягом тижня
• Відкривальна сесія, що розмірковувала про поняття нового початку для природи та людей, коли ми відновлюємось та відновлюємось після COVID-19
• Запуск звіту про стан природи
• Нагорода ЄС LIFE , що визнає найбільш інноваційні, надихаючі та ефективні проекти LIFE у галузі охорони природи, довкілля та кліматичних дій
• Запуск Центру знань з питань біорізноманіття
• Заклик молоді до дії
• Закриття, яке веде нас вперед дорогою до Куньмінського саміту
Пропустили сеанс? Повторно увійдіть у конференцію через домашню сторінку та перейдіть до кімнати, де відбулася сесія, щоб переглянути запис!

Щоб завершити цьогорічний Зелений тиждень, сьогодні Рада прийняла висновки щодо Стратегії біорізноманіття на 2030 рік – читайте більше тут . Чітке політичне послання міністрів ЄС допоможе реалізувати Стратегію в ЄС та продемонструє, що ЄС готовий брати приклад у переговорах щодо глобальної системи біорізноманіття згідно з Конвенцією про біологічне різноманіття. Це також відкриє шлях для відповідного рівня амбіцій у відповідних політиках, таких як Стратегія фермерського господарства ЄС для розгалуження та нова Лісова стратегія ЄС, а також для включення біорізноманіття в Пакет відновлення ЄС та в наступну Багаторічну фінансову базу.
Приєднуйтесь до нас наступного року між 31 травня – 4 червня до Зеленого тижня ЄС 2021 – який буде присвячений нульовим амбіціям забруднення. Забруднення впливає на всіх – і є однією з основних причин втрати біорізноманіття.
Конференція наступного року розгляне ключові європейські ініціативи „Зеленої угоди”: клімат, хімікати, енергетика, промисловість, мобільність, сільське господарство, рибальство, охорона здоров’я та біорізноманіття. Це буде можливість взаємодіяти з усіма зацікавленими сторонами та зацікавленими громадянами щодо того, як ми можемо співпрацювати над реалізацією амбіцій щодо нульового забруднення та безтоксичного середовища.


Сьогодні по всій Європі
Події партнерських заходів звернули свою увагу на те, що ми можемо дізнатись про кліматичну кризу з пандемії, екологічного переходу у Франції та майбутнього проекту «Ми цінуємо природу» в Іспанії. Найцікавіші партнерські заходи відбудуться протягом найближчого місяця.

7-23 жовтня – охоплення екологічного переходу у Франції
Це був перший випадок, коли Анже з Франції взяв участь у Зеленому тижні ЄС – і вони зробили велику роботу, проводячи кілька заходів протягом двох тижнів.


Сесії проводились як віртуально, так і особисто, дотримуючись суворих протоколів безпеки COVID-19. Електичні заходи об’єднали громадян, асоціації та бізнес, і охопили такі теми, як кліматичні порушення, енергія та мобільність та екологічно відповідальні товари для дому. Учасники також могли відправитися на екскурсію міською дикою природою.
На сьогоднішній конференції Анже започаткував фундамент екологічного переходу. Спікери поділились планами спільної роботи над створенням екологічно стійкої території протягом наступних 6 місяців. У рамках проекту будуть розглянуті питання екологічного переходу, такі як спосіб життя та заняття – все це під егідою постійної екологічної освіти.

Чого ми можемо навчитися від COVID зараз – і в майбутньому

Організований Спільним дослідницьким центром Європейської Комісії, цей онлайн-симпозіум зібрав вчених та політиків для вивчення перетину між COVID-19, поведінковими уявленнями та Європейською Зеленою угодою.
Ця пандемія показала, як суспільство може зібратися разом перед неперевершеними викликами – і що кожен має зіграти свою роль у припиненні глобальної кризи.

На цій сесії під час виступів було висвітлено наслідки та вивчення пандемії COVID-19 у контексті кліматичної кризи, зосереджуючись на рівні поведінки. Дослідники поділились своїми висновками щодо таких тем, як пом’якшення змін клімату під час та після COVID-19, та виклик втоми громадськості під час глобальної кризи.

Заключне слово нагадало учасникам, що подібно до пандемії, кліматична криза є глобальним викликом – і вона вимагає від людей змінити свою поведінку, застосовуючи більш екологічний підхід. Тому життєво важливим є те, що політики повинні розуміти людей, їх вибір та реакцію на політику зараз, щоб вони могли в майбутньому боротися з надзвичайними ситуаціями, пов’язаними з кліматом.

This entry was posted in Європейська інтеграція, Екологія, Події and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Оставить комментарий