EU Green Week 2021 – Зелений Тиждень ЄС День 2

Джерело:

https://www.eugreenweek.eu/daily-reports/day-two


ЗОБРАЖУЙТЕ СВІТ БЕЗ ЗАБРУДНЕННЯ …
Чи можете ви уявити світ без забруднення? Це цікаве питання, яке учасники Зеленого тижня ЄС обговорили на першій сесії сьогоднішньої конференції високого рівня. Інші сесії були зосереджені на зв’язках між здоровим життям та навколишнім середовищем, взаємозв’язку між забрудненням та біорізноманіттям, а також способах надихнути екологічні звички.
Разом із початком віртуальної конференції у Європі відбулися кілька подій, що спонукають до роздумів.

Цитата дня
«Боляче ясно, що людська діяльність має негативний вплив на інші форми життя. Забруднення загрожує виживанню більше одного мільйона видів рослин і тварин на суші та в морі. Це одна з п’яти провідних причин втрати біорізноманіття. Ми більше не можемо бути недбалими. Таким чином, ми твердо вирішили вирішити цю проблему за допомогою нашого Європейського зеленого курсу (European Green Deal) “.
Урсула фон дер Лейен, президент Європейської комісії

Віртуальна конференція ЄС «Зелений тиждень» – День 1
Під час відкриття учасники дослідили виклики та можливості, пов’язані зі зменшенням забруднення. На сесії було підкреслено, як перспектива нульового забруднення позитивно впливає на всі сфери життя вступним словом президента Європейської комісії Урсули фон дер Леєн, після чого відбулася надихаюча дискусія з відомим художником, відомим кухарем та футбольним представником, які продемострували чому вони також беруть участь у створенні світу без забруднення.


Сесія 1.1 висвітлювала численні зв’язки між навколишнім середовищем та здоров’ям людини, тоді як
На Сесія 1.2 досліджували, як полегшити навантаження на біорізноманіття, очікуючи на 15-ту Конференцію Сторін Конвенції про біологічне різноманіття, яка відбудеться в жовтні в Куньміні, Китай. Основна доповідачка Флоріка Фінк-Хуйєр, генеральний директор Генерального директорату з питань навколишнього середовища Європейської Комісії, наголосила, що зняття екологічного тиску має вирішальне значення для створення біорізноманіття на шляху до відновлення.

Сесія 1.3 пропонувала розповіді та дискусії на тему способів, як надихнути хороші звички та зміни поведінки. Доповідачі обговорили, як зміна клімату впливає на всіх нас і як ми всі можемо відігравати свою роль. Окрема згадка стосується Європейського кліматичного пакту – загальноєвропейської ініціативи, де всіх запрошують взяти участь у кліматичних акціях та побудувати зеленішу Європу.

Присутні також мали змогу відвідати церемонію Нагородження за Зменшення Відходів Європейського тижня, що відзначають цьогорічних чемпіонів зі шкіл, підприємств та громадянського суспільства з питань відходів та забруднення.

Більше фото див. у фотогалереї

Читати все (En): https://www.eugreenweek.eu/daily-reports/day-two

This entry was posted in Європейська інтеграція, Екологія, Події. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий