EU Green Week 2021 – Зелений Тиждень ЄС День 3

Джерело:

https://www.eugreenweek.eu/daily-reports/day-three

Яскраві доповіді, АЛЕ без ВТОМЛЕННЯ!

На півдорозі Зеленого тижня ЄС 2021, і конференція проходить на крейсерській швидкості. За ранковими паралельними сесіями відбулася премія LIFE Awards, яка визнала найбільш інноваційні, надихаючі та ефективні за підтримки ЄС проекти з питань навколишнього середовища та клімату.
Десятки партнерських подій відбулись по всій Європі та за її межами. Тут наведені деякі визначні заходи.

Цитата дня
«Пандемія COVID-19 навчила нас важливості ставити здоров’я громадян на перше місце. Забруднення повітря все ще спричинює приблизно 400 000 передчасних смертей на рік у Європі та є найбільшим екологічним ризиком для здоров’я в Європі. Ми повинні переглянути та вдосконалити директиви та політику ЄС щодо якості повітря, щоб ефективно захистити здоров’я громадян та екосистеми. Інституції ЄС не можуть залишатися безпристрасними до цієї загрози “.
Хаві Лопес, доповідач звіту Європейського парламенту по директивах щодо якості навколишнього повітря

Віртуальна конференція ЄС” Зелений тиждень “- 2-й день

Забруднення повітря розглядалося на різних сесіях протягом дня. На одній із сесій високого рівня (4.1) учасники дискусії дослідили, як амбіції щодо нульового забруднення перетворюються на переглянуті закони про якість навколишнього повітря та як більш тісно узгодити директиви ЄС з керівництвом ВООЗ. На сесії 3.1 запитувалось, як ми можемо будувати чистіші, більш „циклічні” промислові заводи, а сесія 3.4 досліджувала тему якості повітря на Західних Балканах.

Хімічне забруднення, представлене на сесіях щодо поводження з хімічними речовинами та відходами (2.3). Здатність Європи контролювати небезпечні хімічні речовини (4.3) було обстежено та представлено порталом IPCHEM. На сесії 5.2 було приділено час для групи PFAS “хімічні речовини назавжди”, таких як нафто- та водовідштовхувальні засоби, які зберігаються в навколишньому середовищі.

Продовжуючи тему моніторингу, сесія 4.4 досліджувала, як супутники Copernicus можуть відстежувати якість повітря та концентрації CO2 , якість води та інші джерела забруднення землі. І оскільки вода «вбиралася» в тематику Дня 3, учасники не хотіли пропустити сесію 6.2, щоб почути, що сказали молоді люди про забруднення води.

ЖИТТЯ, як служіння…

На початку сьогоднішнього обзору ми згадали нагороди LIFE, які відзначають надихаючі проекти у трьох категоріях: кліматичні дії, навколишнє середовище та охорона природи.

Переможців оголосили сьогодні під час церемонії.

Громадськість також проголосувала за свій улюблений проект в рамках премії Citizens ‘Award, обравши TARTALIFE (Італія), який допоміг зменшити кількість морських черепах, виловлених в рибальських мережах уздовж 15 італійських прибережних районів. Праця та відданість молодих волонтерів були визнані в рамках премії LIFE4Youth, присудженої італійському проекту «Вибери природу (Choo-na!)», В рамках якого понад 300 молодих добровольців піклуються про види зникаючих птахів.

СЬОГОДНІ в ЄВРОПі

Спорт проти пластику … гідний супротивник

Молодь та викладачі у Сен-П’єр-ла-Мер, Франція, об’єдналися з Surfrider Foundation Europe, щоб продемонструвати, як спорт може заохотити людей жити здоровіше та робити більш екологічний вибір.

«Спорт проти пластику» вибрав гідного суперника у цьому одноденному змаганні з атлетичної витривалості та чистої «зеленої піщинки».Пляжна подія поєднувала спортивні та екологічні виклики у цікавих та творчих формах.

EPR для боротьби із забрудненням сміттям… це навколишнє середовище!

Ідея розширеної відповідальності виробників (EPR) робить виробників відповідальними за продукцію в усьому світі впродовж всього життєвого циклу. Цей партнерський захід на тему «Зелений тиждень», «EPR, боротьба із забрудненням сміттям: від зобов’язань до дій!», Розкриває проблеми, що зумовлюють зелені події в ланцюжку створення упаковки та паперу. Організатори CITEO, спеціалісти з чистої упаковки, дискусії наголошували на конкретних діях щодо вирішення проблеми сміття та обмінювались рішеннями щодо зменшення, сортування, переробки або повторного використання відходів упаковки.

У сесіях брали участь депутати Європарламенту, пакувальні компанії та різноманітні організації, що займаються EPR з метою зібрати різні перспективи щодо того, як стимулювати «циклічну» економіку ЄС, і що може зробити сектор упаковки, щоб стати частиною рішення.

Більше: https://www.eugreenweek.eu/daily-reports/day-three
Більше фото див. у фотогалереї

This entry was posted in Європейська інтеграція, Події. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий