МиКолесо –велопробіг у Миколаєві

МиКолесо – з такою назвою відбувся велопробіг у Миколаєві, присвячений Дню молоді, Дню Конституції та для поширення ідеї здорового способу життя і безпеки на дорогах за підтримки міського голови Олександра Сенкевича та кількох спонсорів.

Цей велопробіг продовжив традицію подібних заходів для велосипедистів, в яких беруть участь усі охочі без обмежень за віком чи будь-якою іншою ознакою. Тому приємно, що велосипедний рух об’єднує людей з різними поглядами і тому тут створюється атмосфера дружби, взаємної підтримки.

Впродовж всього маршруту – а він склав 12 км. – не відбулося жодного наїзду, про обережність і увагу до оточуючих організатори заздалегідь попередили учасників.
Під час руху велосипедистів автомобілісти вимушені були стояти в очікуванні своєї черги і, сподіватимемось, замислювалися а чи не пересісти і самим на велосипеди, тим більше, що Миколаїв, як пласке і відносно невелике місто дуже цьому сприяє.

Фінішним пунктом велопробігу став відкритий громадський простір «8 Причал», де учасникам роздавали безкоштовні напої, чіпси. Спонсори заходу надали багато призів –а це і безкоштовна піца, і разноманітні велосипедні аксесуари, які розігрували впродовж вечора. Найщасливішим двом учасникам дісталися велосипеди, які в якості призів також були надані для заходу спонсорами.

Їздити велосипедом (та ін. малим транспортом) – це модно, спортивно, здорово! А ще хочеться аби це було зручно, для чого все ще не вистачає велодоріжок, зручних заїздів, парковок – аби пересування містом перетворилось на приємну прогулянку. А Миколаїв зазнав би слави не тільки як кузня спортивних майстрів, але й як місто альтернативного, так званого, малого транпорту.

Більше фото див. у фотогалереї

This entry was posted in Європейська інтеграція, Події. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий